Press

170804

Vi söker ny köksmästare!

Köksmästare till nyöppnade Danilo på Kungstorget -passionerad och kunnig matlagare med erfarenhet av a la carte. Även med ett brinnande intresse för ledarskap och att bygga starka team.

Som ni vet har vi 10 års erfarenhet av det italienska, amerikanska och asiatiska köket och går heller inte av för hackor när det kommer till vår dagliga husman. Med toppmodernt kök och plats för 200 gäster i vår nyöppnade restaurang på Kungstorget erbjuder vi förutom Dining även After Office, Bar, Sharing och företagsevenemang. Nu till hösten kommer vi satsa ytterligare på företagsgäster och evenemang vilket ger stora möjligheter för dig som Köksmästare att löpa linan ut. 

Just nu kanske du arbetar som Sous Chef och vill ta nästa kliv i karriären eller arbetar som Köksmästare och söker nya utmaningar. Hos oss kommer du få fullt ansvar för vårt kök och vår personal på Danilo Kungstorget vilket ställer krav på både kreativitet och problemlösningsförmåga samtidigt som du ska upprätthålla hög kvalitet och hållbarhet i alla led. 

Har du frågor eller funderingar om oss, tjänsten eller våra framtidsplaner ser jag fram emot en kontakt. Jag är anträffbar på mail: alex@danilorestaurang.se eller på mobil 0733-40 00 93. Varmt välkommen! Mvh Alex Strugarevic

 

160502

Dubbelt så bra när Danilo öppnar på Kungstorget

Efter tio framgångsrika år på Skånegatan slår Danilo äntligen upp portarna till sin uppföljare. Den här gången är arenan Kungstorget, mitt i centrala Göteborg. Danilo Bergakungen lever givetvis vidare, med samma härliga stämning, vällagade mat och engagerade medarbetare. 

När Danilo öppnade sin första restaurang för drygt tio år sedan var det som en eventrestaurang, vilket är helt naturligt med tanke på läget: intill SF-biografen Bergakungen – mitt i evenemangsstråket runt Ullevi, Scandinavium, Svenska Mässan och Valhalla. Tanken att vara en upplevelserestaurang finns kvar även när Danilo öppnar i city men upplevelsen ligger nu snarare i helheten som gästen möter hos Danilo.

– Restaurangbesöket ska vara en upplevelse i sig. Maten är en del av den upplevelsen. Stämningen, nivån på servicen och den härliga miljön är andra delar av denna helhet, säger vd Fredrik Sönne.

Danilos framgångsrika koncept bygger på idén ”All lights on you”, vilket innebär att gästen alltid står i rampljuset, och precis som vid en filminspelning ger Danilos team allt för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt. Namnet Danilo är just en hyllning till ljussättaren och scenografen Danilo Donati.  Men – medan det i Bergakungen finns en självklar koppling mellan biobesöket och middagen, ska Danilo Kungstorget vara ett lika självklart val vid shopping-pausen eller kvällshänget.

Bar, lounge och Chambre Séparée
De nya lokalerna är på 800 kvadratmeter, ligger i samma byggnad som Biopalatset och erbjuder helt nya möjligheter att ta emot grupper och större sällskap. Bland annat kan gästerna boka ett Chambre Séparée – ett avdelat utrymme där 10-15 personer kan mötas, äta och umgås ostört. Innanför entrédörrarna kommer besökaren att mötas av en stor bar- och loungeavdelning, vilken passar perfekt för att ta en drink, fika, lunch eller varför inte en after work.

Bra medarbetare nyckeln till succé
Just nu pågår rekrytering och planeringsarbetet för fullt och premiär blir under oktober månad. Det är mycket som ska på plats innan gästerna kan göra entré på röda mattan men Fredrik Sönne är inte det minsta orolig.

– Inredningskonceptet och planlösningen är klar, liksom menyerna. Som tidigare är det enkla men överraskande smakupplevelser som gäller, serverade med en lekfull twist.  Nu är mitt fokus att sätta ihop ett team som håller lika hög klass som våra tidigare medarbetare. Vi letar efter branschens bästa och mest serviceinriktade kockar, kallskänkor, bar- och servispersonal. Det är dem det hänger på för att vi varje kväll ska kunna leverera den speciella Danilo-upplevelsen, säger Fredrik Sönne.

För mer information eller bildmaterial, kontakta vd Fredrik Sönne på email fredrik@danilorestaurang.se eller tel 070-637 34 79.

Ladda ner pressreleasen


ImageGen.ashx151012

Årets Uppstickare 2014

Danilo är stolta vinnare av Årets Uppstickare 2014, enligt juryn ett företag som visat mod och drivkraft samt har vågat göra något annorlunda. 

Varje år delar Business Region Göteborg ut priser till framgångsrika företagare i Göteborgsregionen. Priset Årets Tillväxtföretag går till ett företag som visat stark tillväxt de senaste tre åren.

Juryns motivering:
”På en marknad som präglas av hög konkurrens har Danilo arbetat ihärdigt för att skapa en stark kultur av delaktighet och delegering bland sina medarbetare. Arbetet har lett till stort engagemang och en stolthet hos de som varje dag står i frontlinjen.
Årets Uppstickare 2014 är minst sagt en värdig vinnare!”